Cosmetisch

Zelfverzekerd met een mooi gebit

Goed eten, drinken en praten kan met een sterk, gezond gebit. Maar een móói gebit is niet minder belangrijk. Dat geeft zelfvertrouwen. En u voelt zich een stuk prettiger als u onbezorgd kunt lachen.

Cosmetische behandelingen

Wij kunnen voor een redelijke prijs ook op cosmetisch gebied veel voor u betekenen. Daarvoor hoeft u geen dure kliniek te bezoeken. Wij kunnen gemakkelijk de stand en kleur van uw tanden veranderen, door met kleine laagjes te werken. Ontbrekende tanden of kiezen vervangen wij zo nodig met prothesen of kroon en brugwerk. En zichtbare kronen werken we netjes voor u weg. Of u nu jong of oud bent, wij verfrissen uw lach.

Bleken

Wanneer u vindt dat uw tanden wat donkerder zijn geworden, kunt u besluiten uw tanden te bleken. Er worden afdrukken gemaakt van uw gebit. Deze afdrukken sturen wij naar de tandtechnicus. Hij maakt er heel dunne siliconen malletjes op waarin ruimte wordt gelaten voor de bleekgel die u van ons meekrijgt. Door deze malletjes met bleekgel ’s-nachts te dragen, worden uw tanden geleidelijk aan lichter van kleur.

Deze methode van bleken is volgens wetenschappelijke onderzoeken de beste. Ook is het goedkoper dan bleken aan de stoel met een speciale lamp. Na verloop van tijd (ca. een jaar) kan de kleur wat teruglopen. Dan kunt u de kleur weer opfrissen. Dit brengt dan weinig kosten met zich mee, omdat u alleen de gel hoeft te betalen; de malletjes heeft u immers nog in uw bezit.

Mooie tanden

We kunnen uw tanden heel veel mooier maken door er dunne laagjes witte vulling (composiet speciaal voor voortanden) aan de zichtzijde op aan te brengen. Op een onzichtbare manier kan de kleur, vorm en stand van de tanden verbeterd worden. Het mooie van deze techniek is dat je er in de meeste gevallen niet of minimaal voor hoeft te boren.

Vullingen

Wij maken alleen witte (composiet)vullingen. Gemaakt van de (uit wetenschappelijk onderzoek gebleken) beste materialen en gelijmd met de (uit wetenschappelijk onderzoek gebleken) beste lijmen. Napijn komt zelden voor (alleen bij een vulling waarbij de afstand tot de zenuw heel klein is). De vullingen zijn bijna onzichtbaar en gaan heel lang mee.

Kronen en bruggen

We maken steeds minder kronen en bruggen. Voor een kroon moet je heel veel van de tand wegslijpen en dat vinden wij erg zonde. Vaak worden de gezonde gedeeltes namelijk ook weggeslepen om ruimte te maken. Als je zo lang mogelijk met je eigen tanden wilt doen, moet je zo min mogelijk wegslijpen. Als een oude kroon vervangen moet worden, kunnen we natuurlijk niet anders dan een nieuwe kroon maken.

Een brug is een aantal kronen aan elkaar vast. Het is een hele goede manier om open ruimtes op te vullen als er tanden getrokken zijn. De soort brug (het materiaal) en het prijskaartje wat daaraan hangt, wordt in overleg met u gekozen.